Show simple item record

dc.contributorEsquinas Dessy, Jesús
dc.contributor.authorSantiveri Martín, Desirée
dc.contributor.authorVilà Cuscó, Anna
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II
dc.coverage.spatialeast=2.1819448471069336; north=41.46407576968662; name=Vallbona, Barcelona, Espanya
dc.date.accessioned2016-08-30T12:01:38Z
dc.date.available2016-08-30T12:01:38Z
dc.date.issued2016-07-15
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2117/89419
dc.description.abstractEl concepte principal en el que es basa aquest projecte és la reforma i canvi d’ús d’un edifici destinat a la criança de bestiar (una granja) a equipament cultural i social al barri de Vallbona de Barcelona. Aquest edifici es va construir durant la dècada del anys 20-30, amb un plantejament i necessitats determinades per aquella època, sense criteris d’habitabilitat, il·luminació i ventilació, degut principalment, a l’absència de normativa específica . L’objectiu doncs, d’aquest projecte, es canviar l’ús de l’edifici, tenint en compte les necessitats plantejades pels veïns del barri, plantejar una nova distribució adequada al nou ús que tindrà aquest i rehabilitar els elements malmesos degut al pas del temps i a l’abandonament, aplicant criteris esmentats. Per realitzar la rehabilitació s’establiran paràmetres i solucions per tal d’esmenar les patologies que presenta l’edifici i les condicions d’ús públic. A l’hora de realitzar aquest projecte es té en compte les Normes Urbanístiques del Pla General Metropolità d’Ordenació Urbana de Barcelona, el Pla d’Equipaments Culturals de Cataluña (2010-2020) i el Codi Tècnic de l’Edificació (CTE). En quan a la intervenció tècnica, a grans trets, es pretenen eliminar tots els envans no estructurals, per crear una nova distribució; també s’ha replantejat la comunicació vertical i adequat a persones amb mobilitat reduïda; i com a conseqüència de les patologies existents, es canvia la coberta d’un dels dos edificis per complert La proposta final, pretén se centra en aconseguir el màxim d’espais oberts, ja que l’estructura dels dos edificis ho permeten, i així tenir un equipament destinat a diferents usos culturals.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
dc.subject.lcshHousing rehabilitation
dc.titleEstudi de viabilitat de la rehabilitació de l'antiga Granja del Ritz
dc.typeBachelor thesis
dc.subject.lemacRehabilitació d'edificis -- Catalunya -- Barcelona
dc.identifier.slugEPSEB-189.6118
dc.rights.accessOpen Access
dc.date.updated2016-07-15T08:31:53Z
dc.audience.educationlevelGrau
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

All rights reserved. This work is protected by the corresponding intellectual and industrial property rights. Without prejudice to any existing legal exemptions, reproduction, distribution, public communication or transformation of this work are prohibited without permission of the copyright holder