Show simple item record

dc.contributorTobella Farran, Lluís
dc.contributor.authorTost Cima, Pau
dc.date.accessioned2021-03-09T14:33:05Z
dc.date.issued2016-02
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2117/341316
dc.descriptionEl projecte “Campus Bocconi” és el projecte per l’extensió de l’actual complex universitari de la Universitat L. Bocconi de la ciutat de Milà, ubicada al pericentre de la mateixa. El projecte s’iniciava amb l’oportunitat de recolzar una estratègia principal urbana de la ciutat de Milà com és la del seu cinturó verd de parcs i corredors, que es ramifiquen cap al centre. Així doncs, era una premisa inicial la d’alliberar un 30% de la planta baixa per espais lliures verds, i relacionar el Campus tant amb les connexions verdes de la ciutat com amb l’actual campus existent. El programa implantat és el propi d’una ciutat universitària al complet: aulari de diferents tipologies, tamanys i usos; departaments administratius i de docència; diverses tipologies d’aules magnes, sales d’actes i aules polivalents; paquet d’espais recreatius com el gran menjador, cinemes, teatres, tallers i espais per l’estudiant; conjunt d’equipaments esportius amb piscina olímpica, gimnàs, camps de futbol, vestidors i zones d’aigua; locals comercials destinats a botigues, cafeteries o altres comerços, llar d'infants i un gran aparcament de suport. En acabat, el programa també inclou residència i habitatges per estudiants i docents, que aquest projecte ha implantat sense desenvolupar. El projecte ha procurat atorgar al complex universitari els espais òptims pel desenvolupament de cada activitat, permetent la independència de cada programa per separat, però agrupant-los per donar resposta a les seves necessitats en conjunt. L’estratègia ha estat apilar el programa per reduir l’impacte en superfície i ubicar-lo a l’alçada òptima en funció de les seves necessitats de funcionalitat, privacitat i relació amb l’entorn. Aquesta ha estat l’eina projectual que també ha donat forma a la resposta estructural la qual ha permès treballar les diferents llums estructurals que demanava cada programa en particular. L’estructura de pòrtics habitables en gelosia s’ha recolzat amb una doble pell interconnectada amb galeries interiors com a estrategia climàtica, de lliure apropiació d’espais coixí i de flexibilitat funcional pel creixement del propi programa, sempre en augment.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Tipologies d'edificis
dc.subject.lcshCollege campuses
dc.subject.lcshCollege buildings
dc.titleCampus Bocconi : campus universitari a Milà
dc.typeMaster thesis (pre-Bologna period)
dc.subject.lemacUniversitats -- Campus
dc.subject.lemacEdificis universitaris
dc.rights.accessRestricted access - author's decision
dc.date.lift10000-01-01
dc.audience.educationlevelEstudis de primer/segon cicle
dc.audience.mediatorEscola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
Except where otherwise noted, content on this work is licensed under a Creative Commons license : Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain