Show simple item record

dc.contributorRos Ballesteros, Jordi
dc.contributor.authorDalmau Fradera, Núria
dc.coverage.spatialeast=2.1991588; north=41.4313439; name=Passeig de la Verneda, 156, 08020 Barcelona, Espanya
dc.date.accessioned2020-11-17T13:55:27Z
dc.date.available2020-11-17T13:55:27Z
dc.date.issued2020-07-24
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2117/332322
dc.description.abstractEl projecte parteix d'un encàrrec real del Consorci d'Educació de Barcelona que consisteix en l'implantació d'un Institut per Sant Andreu a la zona coneguda com el Triangle Ferroviari. A nivell urbà el projecte pretén ser un equipament de conexió entre els barris de Sant Andreu i Bon Pastor, alhora que s'integra en el planejament futur del Parc Lineal de la Segrera. La formalització planteja dos edifics separats, un amb equipament públic i l'altre amb el programa docent, on l'espai intersticial té la vocació de carrer que permet realitzar la conexió urbana. Els espais docents generats pertenen afavorir un aprenentatge dinàmic, inclusiu i creatiu. Aixi doncs abunden els espais semi-exteriors, espais de doble altura, aules d'ús flexible, i passadissos que esdevenen nous espais de treball i reunió entre d'altres. El fet de que lInstitut es col·loqui damunt d'una infraetsructura ja existent (Cotxeres d'autobusos i trens del Triangle Ferroviari) dona peu a la presa de decisions estructurals com ara la concepció del projecte com una remunta. I per altra banda, es prenen les llums de l'estructura inferior existent com a guies per al nou projecte. El material principal de construcció és la fusta i es treballa amb la prefabricació de tots els seus components, des de l'estructura fins la façana.
dc.description.abstractEl proyecto parte de un encargo real del Consorci d'Educació de Barcelona que consiste en la implantación de un Instituto para Sant Andreu en la zona conocida como Triangle Ferroviari. A nivel urbanística el proyecto pretende ser un equipamiento de conexión entre los barrios de Sant Andreu i Bon Pastor, a la vez que se integra en el planeamiento del futuro Parque Lineal de La Segrera. La formalización plantea dos edificios separados, un equipamiento público y el otro con el programa docente, dónde el espacio intersticial tiene la vocación de calle que permite realizar dicha conexión urbana. Los espacios docentes generados pretenden favorecer un aprendizaje dinámico, inclusivo y creativo. Así pues abundan los espacios semi-exteriores, espacios a doble altura, aulas de uso flexible, y pasillos que se convierten en nuevos espacios de trabajo y reunión , entre otros. El hecho de que el Instituto se ubique encima de una infraestructura existente (Cocheras de autobuses y trenes del Triangle Ferroviari) da pie a la toma de decisiones estructurales como la concepciñon del proyecto como una remonta. Por otro lado, se toman las luces de la estructura inferior existente como guías para el nuevo proyecto. El material principal de construcción es la madera y e trabaja con la prefabricación de todos los componentes, de de la estructura hasta la fachada.
dc.description.abstractThe project is based on a real commission from the Consorci d'Educació de Barcelona, which consists of the implementation of an Institute for Sant Andreu in the area known as the Triangle Ferroviari. On an urban-planning level, the project aims to provide a connection between the neighbourhoods of Sant Andreu and Bon Pastor, while at the same time being integrated into the planning of the future Linear Park of La Segrera. The formalization raises two separate buildings, one public equipment and the other with the teaching program, where the interstitial space has the vocation of street that allows the urban connection. The teaching spaces generated are intended to encourage dynamic, inclusive and creative learning. Thus, there is an abundance of semi-external spaces, double height spaces, flexible use classrooms, and corridors that become new work and meeting spaces, among others. The fact that the Institute is located on top of an existing infrastructure (bus and train depots of the Triangle Ferroviari) gives rise to structural decisions such as the conception of the project as 'remunta'. On the other hand, the trusses of the existing lower structure are taken as guides for the new project. The main construction material is wood and it works with the prefabrication of all the components, from the structure to the façade.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Construcció sostenible
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Urbanisme::Projecte urbà
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Tipologies d'edificis
dc.subject.lcshWooden-frame buildings -- Spain -- Barcelona
dc.subject.lcshSchool buildings -- Spain -- Barcelona
dc.subject.lcshHigh schools -- Buildings -- Spain -- Barcelona
dc.subject.otherInstitut
dc.subject.otherTriangle ferroviari
dc.subject.otherFusta
dc.subject.otherPrefabricat
dc.subject.otherBarcelona
dc.titleVèrtebra: institut entre Sant Andreu i Bon Pastor
dc.typeBachelor thesis
dc.subject.lemacConstruccions de fusta -- Catalunya -- Barcelona
dc.subject.lemacEdificis escolars -- Catalunya -- Barcelona
dc.subject.lemacInstituts de batxillerat -- Edificis -- Catalunya -- Barcelona
dc.identifier.slugPRISMA-149038
dc.rights.accessOpen Access
dc.date.updated2020-08-05T18:34:55Z
dc.audience.educationlevelGrau
dc.audience.mediatorEscola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona
dc.audience.degreeGRAU EN ARQUITECTURA (Pla 2010)
dc.contributor.committeeMemberTerradas Muntañola, Esteban
dc.contributor.committeeMemberRos Ballesteros, Jordi
dc.contributor.committeeMemberRuisánchez Capelastegui, Manuel
dc.contributor.committeeMemberBachs Bertran, Isabel


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain
Except where otherwise noted, content on this work is licensed under a Creative Commons license : Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain