Show simple item record

dc.contributorCisneros Sorolla, Fernando
dc.contributor.authorBonet Forero, Eva
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II
dc.coverage.spatialeast=2.14819955423438; north=41.3931735814656; name=Carrer de Buenos Aires, 55, 08036 Barcelona, Espanya
dc.date.accessioned2020-04-29T13:49:17Z
dc.date.available2020-04-29T13:49:17Z
dc.date.issued2008-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2117/185787
dc.description.abstractL’objectiu amb el que inicio aquest projecte al Museu de l’Esport de Catalunya situat al Carrer Casanova 203 cantonada amb el carrer Buenos Aires és el d’adaptar un programa docent d’escola bressol a la planta baixa i a la planta semisoterrani, i aprofitar la/es planta/es superior/s com a vivienda/es d’estudiants, o sigui, pensades perquè hi visqui un estudiant a cadascuna amb el seu espai independent, realitzant els mínims canvis estructurals, tenint en compte l’antiguetat de l’edifici. Em refereixo a la part superior del xalet en singular i en plural perquè actualment s’ha aprofitat com a despatx la segona planta destinada a golfes inicialment per Puig i Cadafalch, i per tant no habitable. La decisió de l’ús d’aquesta segona planta té molt a veure amb el segon objectiu d’aquest projecte, consistent en recuperar, dins de la mesura del possible, la idea d’aprofitar el sòl de Barcelona per a un benefii social, segons el programa l’edificació original de Josep Puig i Cadafalch, tal com va fer Joan Bassegoda i Nonell segons les meves fonts bibliogràfiques. Per altra banda hi ha un segon objectiu arquitectònic, no funcional, de retornar, en la mesura del possible, l’aspecte exterior de l’edifici al seu aspecte original projectat per Josep Puig i Cadafalch el 1911. Com que l’edifici està catalogat com a Monument de la Ciutat de Barcelona, qualsevol canvi a alguna de les façanes haurà de ser degudament justificat tal com indica la normativa. Com ja he indicat es vol recuperar l’aspecte exterior, per tant les parts de la façana que siguin modificades per aquest projecte no seràn les que originàriament van ser realitzades al 1913. Per altra banda, cal tenir en compte que no fa més de 8 anys es va realitzar un manteniment de façana repintant-la en la seva totalitat, i reparant les lesions que hi hagueren en el moment, fet que fa que realitzar un estudi de rehabilitació ara sigui incomprensible.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
dc.subject.lcshHistoric preservation
dc.subject.lcshBuildings -- Repair and reconstruction
dc.titleCanvi d'ús de la casa Pere Company: de museu a llar d'infants i habitatges
dc.typeMaster thesis (pre-Bologna period)
dc.subject.lemacConversió d'edificis -- Catalunya -- Barcelona
dc.subject.lemacPatrimoni històric -- Protecció -- Catalunya -- Barcelona
dc.subject.lemacModernisme (Arquitectura) -- Catalunya -- Barcelona
dc.subject.lemacPuig i Cadafalch, Josep, -- 1867-1956
dc.subject.lemacCasa Pere Company (Barcelona, Catalunya)
dc.rights.accessRestricted access - author's decision
dc.date.lift10000-01-01
dc.audience.educationlevelEstudis de primer/segon cicle
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona
dc.audience.degreeARQUITECTURA TÈCNICA (Pla 2002)


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

All rights reserved. This work is protected by the corresponding intellectual and industrial property rights. Without prejudice to any existing legal exemptions, reproduction, distribution, public communication or transformation of this work are prohibited without permission of the copyright holder