Show simple item record

dc.contributorFàbregas Bargalló, Xavier
dc.contributor.authorIbàñez Bach, Ariadna
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia
dc.coverage.spatialeast=1.8095482999999604; north=41.2357596; name=Passatge Mossèn Fèlix Clarà, 12, 08870 Sitges, Barcelona, Espanya
dc.date.accessioned2019-11-20T15:33:29Z
dc.date.issued2019-10-21
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2117/172767
dc.description.abstractThe Hort de Can Falç garden is located in Sitges, near the Cap de la Vila square. Formerly this space was the orchard of the family of the house Can Falç, until it ceded the land to the Town Council of Sitges. The consortium carried out the project that we currently know as Jardí de l'Hort de Can Falç, transforming the orchard of the house into a multidisciplinary garden. Although it is a space for the populations and to make acts of the township, it is currently in very poor condition, with poor vegetation, hole-filled paths, damage staircases, two unused water rafts and heavily degraded urban furniture. To make the proposal, the interest in its location has been taken into account in order to create a green space and, at the same time, it remains an area that is suitable for the different cultural activities of the village, since the old town does not have spaces of this nature. The central idea is to recover the structure that had the garden when it was an orchard, recovering the terraces that formed it. The current garden division will be maintained in two parts: a cemented square to carry out the different acts of the municipality, and a gardened part with paths and high vegetation in order to create a shady and fresh space. In this last area it's proposed the plantations of new species and transplantation of those specimens that can be exploited.
dc.description.abstractEl jardí de l'Hort de Can Falç el trobem ubicat a Sitges, a prop de la plaça del Cap de la Vila. Antigament aquest espai era l'hort de la família de la casa Can Falç, fins que aquesta va cedir el terreny a l'Ajuntament de Sitges. El consorci va dur a terme el projecte que coneixem actualment com a Jardí de l'Hort de Can Falç, transformant l'hort de la casa en un jardí pluridisciplinar. Tot i que és un espai destinat a la població i a realitzar actes del municipi, actualment es troba en molt mal estat, amb una vegetació pobre, camins plens de forats, escales fetes malbé, dues basses d'aigua inutilitzades i mobiliari urbà molt degradat. Per fer la proposta s'ha tingut en compte l' interès que té la seva localització per tal de crear un espai verd i alhora que continuï sent un espai apte per a les diverses activitats culturals del poble, ja que el casc antic no disposa d'espais d'aquest caire. La idea central és recuperar l'estructura que tenia el jardí quan encara era un hort recuperant les terrasses que el formaven. Es mantindrà la divisió actual del jardí en dos parts: una plaça cimentada per a dur a terme els diferents actes del municipi, i una part enjardinada amb camins i vegetació alta per tal de crear un espai ombrívol i fresc. En aquest últim espai, es plantegen plantacions de noves espècies i el trasplantament d'aquells exemplars que es puguin aprofitar.
dc.description.abstractEl jardín del Hort de Can Falç lo encontramos ubicado en Sitges, cerca de la plaza del Cap de la Vila. Antiguamente este espacio era el huerto de la familia de la casa Can Falç, hasta que ésta cedió el terreno al Ayuntamiento de Sitges. El consorcio llevó a cabo el proyecto que conocemos actualmente como Jardín del Hort de Can Falç, transformando el huerto de la casa en un jardín pluridisciplinar. Aunque es un espacio destinado a la población y a realizar actos del municipio, actualmente se encuentra en muy mal estado, con una vegetación pobre, caminos llenos de agujeros, escaleras dañadas, dos balsas de agua inutilizadas y mobiliario urbano muy degradado. Para hacer la propuesta se ha tenido en cuenta el interés que tiene su localización a fin de crear un espacio verde y al mismo tiempo que siga siendo un espacio apto para las diversas actividades culturales del pueblo, ya que el casco antiguo no dispone de espacios de este tipo. La idea central es recuperar la estructura que tenía el jardín cuando todavía era un huerto recuperando las terrazas que lo formaban. Se mantendrá la división actual del jardín en dos partes: una plaza cimentada para llevar a cabo los diferentes actos del municipio, y una parte ajardinada con caminos y vegetación alta para crear un espacio sombrío y fresco. En este último espacio, se plantean plantaciones de nuevas especies y el trasplante de aquellos ejemplares que se puedan aprovechar.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Urbanisme
dc.subject.lcshGardens
dc.subject.otherMillora paisatgística
dc.subject.otherJardins
dc.subject.otherSitges
dc.titleProposta de millora del Jardí de l'Hort de Can Falç a Sitges
dc.typeBachelor thesis
dc.subject.lemacJardins -- Conservació i restauració -- Catalunya -- Sitges
dc.rights.accessRestricted access - author's decision
dc.date.lift10000-01-01
dc.date.updated2019-10-23T04:08:42Z
dc.audience.educationlevelEstudis de primer/segon cicle
dc.audience.mediatorEscola Superior d'Agricultura de Barcelona


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

All rights reserved. This work is protected by the corresponding intellectual and industrial property rights. Without prejudice to any existing legal exemptions, reproduction, distribution, public communication or transformation of this work are prohibited without permission of the copyright holder