Show simple item record

dc.contributorPuig Costa, Janina
dc.contributor.authorRullo Albacar, Paula
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament de Representació Arquitectònica
dc.coverage.spatialeast=2.287959999999998; north=41.55005; name=Carrer de Pompeu Fabra, 12, 08410 Vilanova del Vallès, Barcelona, Espanya
dc.date.accessioned2019-07-29T07:22:24Z
dc.date.available2019-07-29T07:22:24Z
dc.date.issued2019-02-26
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2117/166981
dc.description.abstractEl present treball fi de grau és el resultat de la reforma interior de planta baixa de l’equipament Cal Trempat. L’equipament es troba al barri de l’Eixample de Vilanova del Vallès, al Vallès Oriental. Però al mateix temps, també és el resultat de 9 mesos de pràctiques realitzades a l’empresa Desarrolla Obras y Servicios, S.L. Vaig escollir aquesta modalitat de pràcticum per conèixer el funcionament d’una empresa constructora des de l’interior i així també poder-me introduir al món laboral. L’edifici on s’emplaça el projecte antigament era una masia particular. La construcció original de la masia era formada per planta baixa i planta pis. Entre els anys 2008 i 2009 es va rehabilitar i ampliar per situarhi el programa d’una escola bressol. Aquesta ampliació es va realitzar per la façana nord-est, només en planta baixa de coberta plana. Com que realitzar una escola bressol exigeix una sèrie de característiques al voltant de l’edifici es troben dos patis propis, un a la façana est-sud-est, i l’altre a la façana oest. Un dels motius pels quals vaig escollir aquest equipament va ser pel fet que fos la primera licitació d’obra pública a la seu de Barcelona. L’empresa Desarrolla Obras y Servicios, S.L. s’implanta el 14 de juliol de 2017 a Barcelona i 5 mesos després, el Director de la seu de Barcelona, Antonio González Casas, em va brindar l’oportunitat de poder-hi realitzar les pràctiques. Com que l’empresa no era coneguda a Barcelona tenia poques opcions per poder-hi realitzar el treball de fi de grau, ja que entraven licitacions de petites reformes. Uns mesos més tard, va entrar la licitació d’obra pública de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, la meva primera licitació d’obra pública que vaig preparar durant la meva estada de pràctiques. Degut això, va ser el motiu principal pel qual vaig escollir aquest projecte. Tot i l’esforç dedicat en la redacció de la documentació, amidaments i pressupost per al concurs, l’obra no va ser adjudicada a l’empresa. Així doncs, vaig decidir crear una nova proposta de reforma interior, dissenyada per mi. Per tenir una idea de com és l’edifici actualment, consta de planta baixa que té una superfície construïda de 498,50 m² i una superfície útil aproximada de 437,80 m, i la planta primera una superfície construïda de 185,55 m² i útil de 145,80 ². Amb posterioritat, els usos de planta baixa de l’edifici es van anar modificant, i actualment hi trobem l’espai socioeducatiu del Trencaclosques, l’oficina de la Síndica i dos despatxos destinats a grups polítics de l’oposició. Com a objectiu, realitzarem una reforma interior de l’equipament de la planta baixa per a convertir-lo en el Centre Cívic de Vilanova del Vallès. Aquest treball es divideix en quatre grans parts, la memòria de pràctiques, els antecedents, la memòria descriptiva i la memòria constructiva. A la memòria de pràctiques, coneixerem l’empresa on he realitzat les pràctiques, i la meva funció a dintre d’ella. Als antecedents, veurem la història de Vilanova del Vallès i coneixerem el municipi, veure’m un article de l’evolució de la masia a Escola Bressol i a més a més el perquè del canvi d’ús. A la memòria descriptiva, estudiarem com és l’edifici actualment, les característiques de l’entorn i explicarem la proposta de remodelació. Seguidament, la part més tècnica, la memòria constructiva on fem un estudi de la reforma de planta baixa de Cal Trempat, tenint en compte la normativa municipal i el CTE, i el nou ús com a centre cívic. A part, s’han realitzat els amidaments i el pressupost, dividint-lo en diferents partides que necessitem per al projecte. També, podem observar diferents imatges 3D des de diferents punts de l’interior de l’edifici, a la documentació gràfica adjunta. Finalment, aclarir que el motiu pel qual hem escollit aquest nou ús per a l’equipament és que la zona on es troba l’edifici hi trobem adolescents i persones de mitjana edat. La intenció de realitzar un centre cívic és per a que puguin conviure els adolescents a l’hora de realitzar treballs i també per poder gaudir de xarrades educatives, tallers de manualitats, etc
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
dc.subject.lcshBuildings -- Remodeling for other use
dc.titlePràcticum a l'empresa Desarrolla Obras y Servicios, S.L.
dc.typeBachelor thesis
dc.subject.lemacConversió d'edificis -- Catalunya -- Vilanova del Vallès
dc.subject.lemacEdificis -- Remodelació -- Catalunya -- Vilanova del Vallès
dc.identifier.slugEPSEB-189.6959
dc.rights.accessOpen Access
dc.date.updated2019-02-26T08:30:44Z
dc.audience.educationlevelGrau
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona
dc.audience.degreeGRAU EN ARQUITECTURA TÈCNICA I EDIFICACIÓ (Pla 2015)
dc.contributor.covenanteeDesarrolla Obras y Servicios


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

All rights reserved. This work is protected by the corresponding intellectual and industrial property rights. Without prejudice to any existing legal exemptions, reproduction, distribution, public communication or transformation of this work are prohibited without permission of the copyright holder