Show simple item record

dc.contributorCapellà Llovera, Joaquim
dc.contributor.authorRomero Calle, Raúl
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament de Tecnologia de l'Arquitectura
dc.coverage.spatialeast=3.103725299999951; north=42.0263922; name=17257 Gualta, Girona, Espanya
dc.date.accessioned2018-06-25T07:24:00Z
dc.date.available2018-06-25T07:24:00Z
dc.date.issued2017-05-05
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2117/118410
dc.description.abstractEl present projecte consisteix en l’adaptació i el canvi d’ús a allotjaments turístics d’un habitatge unifamiliar aïllat existent, el Mas d’en Blai, situat al terme municipal de Gualta. La construcció es defineix amb una planta baixa amb dos porxos coberts, una planta pis i una terrassa exterior sobre el porxo sud. Tot el conjunt de l’edificació té una superfície construïda de 394,00 m² i s’ubica en una parcel·la de 8.667,00 m² envoltada de conreus. El Mas esta inclòs dintre del catàleg de masos i masies municipals de Gualta i va patir una reforma on al volum inicial de planta baixa se li agregà el porxo a una aigua a l’oest i el porxo sud, una terrassa feta amb voltes. L’estat actual de conservació del Mas és bo a l’exterior però a l’estructura horitzontal interior s’aprecien patologies lleus de corcs, humitats i petites fissures. Caldrà actuar en aquestes patologies per tal d’evitar possibles lesions greus. Des del punt de vista estructural, caldrà reforçar el sostre de la planta baixa conservant l’estructura existent i realitzant el reforç per la part superior d’aquest. El Mas disposa subministrament municipal d’aigua, electricitat, telecomunicacions i l’evacuació d’aigües residuals es realitza a una fosa sèptica existent al costat nord de l’edificació. Es projecta un canvi d’ús que modifica totalment la distribució interior, tancant el porxo oest i projectant 4 allotjaments turístics. Per tal de complir amb la normativa urbanística i d’habitabilitat vigent es planteja la creació de noves obertures d’il·luminació i ventilació a les façanes existents, mantenint l’estètica original de la masia. El projecte dona compliment a les exigències bàsiques del Codi Tècnic de l’Edificació actuant per l’interior, intentant no afectar a l’estètica exterior i al volum existent. S’inclou també el disseny de les noves instal·lacions de subministrament d’aigua, subministrament elèctric, instal·lació d’il·luminació, evacuació d’aigües residuals i ventilació mecànica dels allotjaments. Com a aspectes ambientals, la generació d’aigua calenta sanitària es realitza mitjançant la instal·lació de captadors solars a la parcel·la i la generació d’electricitat mitjançant la instal·lació de captadors fotovoltaics que aconsegueixen cobrir la demanda dels allotjaments i del suport de la resta d’instal·lacions. Finalment es realitza un estat d’amidaments i un pressupost del cost total de les obres de reforma i canvi d’ús.
dc.language.isocat
dc.language.isoeng
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
dc.subject.lcshBuildings - Repair and reconstruction
dc.subject.lcshTourist camps, hostels, etc.
dc.titleAdaptació i canvi d'ús d'habitatge unifamiliar existent (Mas d'en Blai) a allotjaments turístics amb incorporació d'energies renovables al terme municipal de Gualta
dc.typeBachelor thesis
dc.subject.lemacEdificis -- Remodelació -- Catalunya -- Gualta
dc.subject.lemacAllotjament turístic -- Habitatges -- Catalunya -- Gualta
dc.identifier.slugEPSEB-189.6303
dc.rights.accessOpen Access
dc.date.updated2017-05-05T07:31:16Z
dc.audience.educationlevelGrau
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

All rights reserved. This work is protected by the corresponding intellectual and industrial property rights. Without prejudice to any existing legal exemptions, reproduction, distribution, public communication or transformation of this work are prohibited without permission of the copyright holder