Show simple item record

dc.contributorGleiser, Kenneth
dc.contributor.authorAndrés, Sergi
dc.contributor.authorBonell, David
dc.contributor.authorJulián, Alejandro
dc.contributor.authorNavarro, Natalia
dc.contributor.authorPeláez, Víctor
dc.contributor.authorPeris, Josep
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament de Tecnologia de l'Arquitectura
dc.coverage.spatialeast=-70.5594352; north=-33.4436729; name=PD755-Avenida Echeñique Esq. / Santa Rita, La Reina, Región Metropolitana, Xile
dc.date.accessioned2018-02-26T14:16:59Z
dc.date.issued2012-12
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2117/114493
dc.description.abstractIn the project that is developed then, will be performing rehabilitation and change of use  of  the  “Santa  Rita’s  patronal  house”  and  the  projection  of  a  sustainable  house  for  caretakers of the property. From the University of Talca, exists the wish of create a cultural centre in the country property to attend the increasing necessities of the city and to be a point of reference. The property is in very poor conditions due to the earthquake in February 2010 and its lack of  use  in  recent  years.  Located  in  the  commune  of  Pelarco,  has  4.295  square  meters  of  constructed area, divided in two courtyards and with a large area of land. The original construction consists in adobe walls and a traditional tiled roof resting on trusses. The roof structure  extends  to  the  façade  areas,  the  southern  courtyard  and  northern  courtyard  covering the corridors. About the typology of existing foundations is unknown exactly.
dc.language.isoeng
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
dc.subject.lcshHousing rehabilitation
dc.titleSanta Rita cultural centre and carer house. Rehabilitation. Change of use of the centre. Sustainable housing projection.
dc.typeBachelor thesis
dc.subject.lemacEdificis -- Remodelació -- Xile
dc.subject.lemacConversió d'edificis -- Xile
dc.subject.lemacArquitectura sostenible -- Xile
dc.rights.accessRestricted access - author's decision
dc.date.lift10000-01-01
dc.audience.educationlevelGrau
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona
dc.contributor.covenanteeUniversidad de Talca
dc.description.mobilityOutgoing


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record