Show simple item record

dc.contributorGay Albadalejo, Ramon
dc.contributor.authorRubio Luna, Iago
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II
dc.coverage.spatialeast=2.6882801949977875; north=41.62385576426608; name=08397 Pineda de Mar, Barcelona, Espanya
dc.date.accessioned2009-11-26T09:36:52Z
dc.date.available2009-11-26T09:36:52Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2099.1/7883
dc.description.abstractEl treball de final de Carrera a desenvolupar tracta d’una rehabilitació ,en una primera fase, de la coberta del pavelló esportiu del carrer Barcelona del terme municipal de Pineda de Mar. Es tracta d’una rehabilitació integral d’una coberta a dos aigues de plaques de fibrociment ,deixant intacte l’estructura metàl∙lica portant, i emprant unes tècniques concretes de desmuntatge per empreses especialitzades en la manipulació de material amb risc de generar partícules d’amiant en el ambient .Aquestes partícules son de risc especial ja que en l’actualitat s’ha comprovat que són cancerígenes. Donat el meu interès d’aprofundir sobre el tema , he fet un petit estudi sobre l’amiant i la legislació actual que regula aquest material alhora de fer el desmuntatge i gestionar els residus en centres especialitzats. La intervenció proposada parteix del principi de presa de contacte amb l’edifici i documents que puguin facilitar la feina, aixecament de plànols, anàlisi del sistema constructiu i estructural, patologies, efectes causants de lesions i intervenció per resoldre‐les. Es preveuen accions sobre l’estructura, que inclouen el canvi de coberta, supressió de filtracions d’aigua, millora d’il∙luminació, millora d’aïllament acústic i tèrmic i reforç estructural. En una segona fase, proposo una intervenció d’adequació interior del pavelló d’esports, ja que presenta carències funcionals, de salubritat i de seguretat adequant‐se a la Normativa tècnica actual d’equipaments esportius de Catalunya (PIEC) i el CTE. Passant, des de l’anàlisi del Piec, les seves exigències i limitacions, establir en quina catalogació es pot projectar el nostre edifici i la seva adaptació. Definició dels nous espais i composició arquitectònica del mateix, tenint en compte la supressió de barreres arquitectòniques i la seva estructura. L’objectiu final es rehabilitar l’edifici d’esports existent per dotar‐lo de la millor funcionalitat atenent a l’ús al qual ha estat pensat.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
dc.subject.lcshBuilding--Repair and reconstruction
dc.subject.lcshConstruction industry--Law and legislation--Spain
dc.titleRehabilitació de la coberta i adequació d'ús interior al CTE del pavelló d'esports de Pineda de Mar
dc.typeMaster thesis (pre-Bologna period)
dc.subject.lemacEdificis -- Remodelació
dc.subject.lemacPavellons esportius -- Remodelació
dc.subject.lemacEdificis -- Normes
dc.rights.accessOpen Access
dc.audience.educationlevelEstudis de primer/segon cicle
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona
dc.audience.degreeARQUITECTURA TÈCNICA (Pla 2002)


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
Except where otherwise noted, content on this work is licensed under a Creative Commons license : Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain