Show simple item record

dc.contributorClaramunt Blanes, Josep
dc.contributorFàbregas Bargalló, Xavier
dc.contributor.authorSoto Gil, Neus
dc.date.accessioned2015-01-08T09:49:42Z
dc.date.available2015-01-08T09:49:42Z
dc.date.issued2014-12-15
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2099.1/24393
dc.description.abstractThe project is located on the campus of the Baix Llobregat, in Castelldefels. The campus is located in an old area of marshes and lagoons, That was used mainly by agriculture (given the high fertility of the soil which provided very productive crops). It was then, in the 90s, when the Generalitat and the Started to make arrangements in order to build an university zone; The Mediterranean Technology Park. During it's construction it was decided to build a pond in order to solve the fact that it was located in a flood hazard area. There were areas near the pond that were not built or occupied, which means That the environment there was not modified (no crops were planted) and the original height next to the lake is preserved. Furthermore, the presumed climate stability in this area boost the possibility of indigenous communities like the poplar groves to develop there again. That is why in this Project has been given a great importance to the revival of this area, only a few remain in Catalonia. In order to achieve that this project propose the rehabilitation and the conservation of the area. On the other hand, There is another area located in the Riverside, adjacent to the campus. In this area we propose to set up a route through a road, walkways and terraces, in order to attract visitors From the area or the campus, so that they could enjoy the landscape and the environment. Furthermore, it is designed with the purpose of demarcate "aesthetically" the limits between urban and wild areas.
dc.description.abstractLa proposta desenvolupada es situa al campus universitari del Baix Llobregat, a Castelldefels. El campus està ubicat a una antiga zona de maresmes i llacunes, que va ser utilitzada principalment per l'agricultura, ja que aquests terrenys tenen molt bona qualitat, i s'obtenia una gran productivitat dels cultius. Va ser doncs, als anys 90, que la Generalitat i la UPC van començar a fer tràmits per fer una zona universitària a Castelldefels, el Parc Mediterrani Tecnològic. És arrel de la construcció que es decideix fer un estany, pel fet que es situa en una zona amb perill d'inundacions. Van haver-hi zones vora l'estany que no varen ser construïdes, ni ocupades, la qual cosa vol dir, que es deixa de modificar el medi (que no s'implanten cultius), està a la vora del llac, i es conserva la cota original. Tot apunta a una estabilitat climàtica favorable per al desenvolupament d'una comunitat originària de la zona, com l'albereda. És per aquesta raó, que en aquest treball, se l'hi ha donat una gran importància a la reaparició d'aquesta zona, ja que s'hi troben molt poques a Catalunya. Així doncs, es proposa una rehabilitació de la zona i una protecció per a una bona conservació. Per una altra banda, tenim la part que hi ha vora del riu, adjacent al campus. Aquesta zona és on es proposa un recorregut per un camí, passarel·les i terrasses, amb l'objectiu d'atreure visitants de la zona o del campus, amb l'objectiu de gaudir del paisatge, i de l'espai. A la mateixa vegada, està dissenyat amb la intenció de que estèticament uneixi la zona urbana amb la zona "salvatge".
dc.description.abstractLa propuesta desarrollada se sitúa en el campus universitario del Baix Llobregat, en Castelldefels. El campus está ubicado en una antigua zona de marismas y lagunas, que fue utilizado principalmente por la agricultura, ya que estos terrenos son muy fértiles, y se obtenía una gran productividad de los cultivos. Fue pues, en los años 90, que la Generalitat y la UPC empezaron a hacer trámites para hacer una zona universitaria en Castelldefels, el Parque Mediterráneo Tecnológico. Es a raíz de la construcción que se decide hacer un estanque, debido a que se sitúa en una zona con peligro de inundaciones. Hubo zonas cercanas al estanque que no fueron construidas, ni ocupadas, lo que quiere decir, que se dejó de modificar el medio (que no se implantan cultivos), está al lado del lago, y se conserva la cota original. Todo apunta a una estabilidad climática favorable para el desarrollo de una comunidad originaria de la zona, como la alameda. Es por esta razón, que en el presente trabajo, se le ha dado una gran importancia a la recuperación de esta zona, ya que se encuentran muy pocas en Cataluña. Así pues se propone la rehabilitación de la zona así como su con tal de garantizar una buena conservación. Por otro lado, tenemos la parte que da a la orilla orilla del río, adyacente al campus. Esta zona es donde se propone un recorrido por un camino, pasarelas y terrazas, con el objetivo de atraer a visitantes de la zona o del campus, con el objetivo de disfrutar del paisaje, y del espacio. A la misma vez, está diseñado con la intención de que estéticamente una la zona urbana, de la zona "salvaje".
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Ensenyament i aprenentatge::Ensenyament universitari::Universitats i centres de recerca
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Urbanisme::Arquitectura del paisatge
dc.subject.lcshSchool sites--Spain
dc.subject.otherEspai verd
dc.subject.otherEnjardinament
dc.subject.otherZones Verdes
dc.titleProposta d'arranjament de l'espai verd del Campus del Baix Llobregat
dc.typeBachelor thesis
dc.subject.lemacCampus universitaris -- Paisatjisme
dc.rights.accessOpen Access
dc.date.updated2014-12-19T06:42:10Z
dc.audience.educationlevelGrau
dc.audience.mediatorEscola Superior d'Agricultura de Barcelona


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Except where otherwise noted, content on this work is licensed under a Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain