Show simple item record

dc.contributorOller Ibars, Eva
dc.contributor.authorDeiros Quintanilla, Ivan
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria de la Construcció
dc.date.accessioned2014-06-10T13:11:51Z
dc.date.available2014-06-10T13:11:51Z
dc.date.issued2012-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2099.1/21736
dc.description.abstractDurant la dècada dels 90 i principis de la dècada passada, la importància de la segona residència va anar creixent, especialment a municipis costaners, i va esdevenir un dels motius de desenvolupament de zones històricament poc poblades. I el municipi de Cubelles no és una excepció. Els terrenys compresos entre el riu Foix i el límit municipal amb Cunit van passar, en pocs anys, de ser una zona agrícola gairebé despoblada a convertir-se en noves urbanitzacions que actualment uneixen els dos municipis de forma contínua.El sector de Les Salines es troba dins d’aquest auge urbanístic. Situat entre la central tèrmica i la riera de Can Pedró, es troba dividit per la línia de ferrocarril del Mediterrani. Aquesta barrera arquitectònica serveix de línia fronterera entre usos del sòl: mentre que la part nord (interior) està destinada a ús industrial i, cada cop més, utilitzada com a zona comercial, la zona sud (costa) és gairebé íntegrament residencial amb edificacions construïdes fa menys de 10 anys.Però aquest ràpid creixement no ha anat en paral·lel a una millora de les connexions entre les dues zones. El pas existent està clarament obsolet i no proporciona un servei segur i funcional per als vianants que desitgen accedir a la zona comercial.El present projecte se situa dins de la voluntat d’eliminar barreres arquitectòniques, especialment a persones de mobilitat reduïda, i de garantir un pas alternatiu, segur i còmode que respongui al creixent número de residents de les noves urbanitzacions i de l’oest de Cunit.Addicionalment, es considera que un nou pas que comuniqui l’interior amb la costa ajudarà a promoure el desenvolupament de la zona comercial de Les Salines.Així doncs, aquest projecte té com a objecte dissenyar una nova passarel·la de vianants, senzilla i funcional, però a la vegada integrada en aquest entorn de nova urbanització i completament adaptada a persones de mobilitat reduïda.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Enginyeria civil::Materials i estructures
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Enginyeria civil::Infraestructures i modelització dels transports
dc.subject.lcshBridges
dc.subject.otherpassarel·la
dc.subject.otherCubelles
dc.subject.otherLes Salines
dc.subject.othergelosia metàl·lica
dc.subject.othergelosia Warren
dc.titleProyecto constructivo de pasarela peatonal sobre el ferrocarril en Cubelles
dc.typeMaster thesis (pre-Bologna period)
dc.subject.lemacPonts
dc.subject.lemacPonts de ferrocarril
dc.identifier.slugDOCUMENTUM-0b004e2180529c2e
dc.rights.accessOpen Access
dc.date.updated2014-04-28T13:52:06Z
dc.audience.educationlevelEstudis de primer/segon cicle
dc.audience.mediatorEscola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Except where otherwise noted, content on this work is licensed under a Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain