Show simple item record

dc.contributorGonzález Solanes, Manuel
dc.contributor.authorBadia Tarradelles, Clara
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament de Construccions Arquitectòniques I
dc.coverage.spatialeast=2.1551495790481567; north=41.40319136137484; name=Torrent de l'Olla-Astúries, 08012 Barcelona, Barcelona, Espanya
dc.date.accessioned2014-02-17T12:35:36Z
dc.date.available2014-02-17T12:35:36Z
dc.date.issued2013-05
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2099.1/20766
dc.descriptionAquest projecte intenta resoldre la construcció d’un complex de vivenda dotacional adequat per a gent gran i gent jove, a l’illa del barri de Gràcia compresa entre els carrers: Torrent de l’Olla, Astúries, Jaen i l’actual plaça d’Anna Frank. Gràcia presenta un teixit construït de gran densitat i gra petit que dóna lloc a una xarxa de carrers de proporció estreta i majoritàriament peatonals. El tret més característic del barri serà l’aparició del sistema de places dures de relació amb gran capacitat d’estímul. L’objectiu del projecte serà aprofitar la ubicació de l’illa entre els carrers de Torrent de l’Olla i Astúries i estirar l’eix peatonal format per la plaça de la Virreina i la plaça del Diamant, per a poder introduir així, a l’esquema de places de Gràcia, una illa que en quedava desvinculada des del naixement del barri. Es replanteja l’actual PGM a l’illa ja que s’entén que entra en conflicte amb la morfologia del barri. El nou complex residencial pretén: donar una solució urbana de continuïtat vial i de façana carrer, adequar-se en usos i alçades a la morfologia de l’entorn i mantenir el caràcter tou i social del barri. A més es reserva la possible ampliació de la plaça d’Anna Frank per a l’adequació d’aquesta als estàndards del barri i la introducció de l’illa a Gràcia. Es dividirà el complex residencial en diversos cossos, cada un d’ells amb un rol urbà diferent però amb les mateixes característiques funcionals, i tots gravitant al voltant de l’espai plaça central, funcionant de “hall” al voltant del qual s’organitzen els accessos i usos públics dels edificis. L’ajuntament de Barcelona defineix vivenda dotacional com a: “habitatges de superfície reduïda (normalment 40 m2 per a gent gran i 48 per a gent jove) amb serveis comuns, amb un lloguer assequible i contractes de durada determinada (cinc anys) per assegurar-ne la rotació en el cas de la vivenda per a gent jove”. Es projecta així un sistema flexible de pisos de 40 m2, amb la possibilitat d’annexar-los a una cèl•lula habitacional d’entre 10 i 15 m2 . Aquest sistema en cohabitació garanteix l’adequació del complex a una demanda variable i rotacional, i permet tant l’ampliació d’un apartament, com l’ús ocasional d’una cèl•lula habitacional per a convidats o assistents socials. Tots els serveis de bugaderia, restaurant, sala de lectura, sales polivalents i de jocs, o instal•lacions son d’us comú als usuaris, i s’ubiquen a la planta baixa per a una millor relació amb el barri.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Tipologies d'edificis
dc.subject.lcshDwelling
dc.titleComplex de vivenda dotacional per a gent gran i gent jove al barri de Gràcia (Bcn)
dc.typeMaster thesis (pre-Bologna period)
dc.subject.lemacHabitatge públic
dc.rights.accessOpen Access
dc.audience.educationlevelEstudis de primer/segon cicle
dc.audience.mediatorEscola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
Except where otherwise noted, content on this work is licensed under a Creative Commons license : Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain