Show simple item record

dc.contributorEsquinas Dessy, Jesús
dc.contributor.authorCodina Riart, Àngels
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II
dc.coverage.spatialeast=1.1898099999999658; north=41.9189099; name=25740 Ponts, Lleida, Espanya
dc.date.accessioned2013-12-09T13:13:01Z
dc.date.issued2013-07-17
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2099.1/20042
dc.description.abstractAquest projecte tracta de treure el màxim aprofitament a dos edificis ( un habitatge i un local ) de caràcter familiar situats al municipi de Ponts ( Lleida ). El primer objectiu és adequar l’edifici de vivendes per a que hi puguin viure 4 famílies conservant i respectant la mateixa tipologia constructiva i similar distribució sempre que sigui possible. Es tracta d’una vivenda de planta baixa, dues plantes pis ( una d’elles dúplex ) i una planta sota coberta, on els propietaris ja no hi resideixen. El segon objectiu tracta d’establir un nou ús al local adjacent, que antigament era una fàbrica de marbre i avui en dia s’utilitza com a magatzem. Aquest local està dividit en dues naus rectangulars de planta baixa, però només actuarem en la nau principal paral·lela a la vivenda. En aquest projecte s’ha realitzat; - L’aixecament gràfic de l’estat actual per a dur a terme la conversió, mitjançant visites, la presa de mesures a l’edifici i al local i finalment mitjançant la consulta de l’antic projecte que es va realitzar al construir l’habitatge. - Un càlcul estructural de la vivenda per a comprovar que l’estructura existent no patirà al rebre modificacions en l’estructura i si es necessari dur a terme un reforç. Aquest càlcul s’ha dut a terme amb la normativa existent, ja que es més restrictiva. - La realització de tots els plànols de la nova construcció de l’edifici i del local, on s’inclou; una planta subterrània, una planta pis, una remodelació de la planta sota coberta, un ascensor i una terrassa amb piscina. A més a més, una planta baixa destinada a ser un Alberg. En l’obra nova s’ha complert en les normatives subsidiàries de la població, antigament inexistents, i en el codi tècnic de l’edificació. - La reforma integral de l’interior de les plantes noves, on es podrà observar en detall els materials i el mobiliari. En la distribució de les vivendes s’ha seguit el mateix patró existent per tal de que els propietaris i respectius fills, poguessin sentir-se com en la seva infància. Els materials escollits, com es podrà observar posteriorment, bàsicament seran marbres i granits, aprofitant que els propietaris tenen una empresa de marbre. En tota la resta, s’han escollit materials, mobiliari e instal·lacions que es poden trobar en la mateixa població, per a reduir els costos en transport i per afavorir l’economia del poble. - Un canvi en l’obtenció de l’energia de la vivenda, utilitzant ara; l’energia solar tèrmica per a l’obtenció ACS.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Elements constructius d'edificis::Càlcul d'estructures d'edificis
dc.subject.lcshHousing rehabilitation
dc.titleReforma i reconversió d'un habitatge i local
dc.typeBachelor thesis
dc.subject.lemacRehabilitació de l'habitatge -- Lleida -- Ponts
dc.rights.accessRestricted access - author's decision
dc.date.lift10000-01-01
dc.audience.educationlevelGrau
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

All rights reserved. This work is protected by the corresponding intellectual and industrial property rights. Without prejudice to any existing legal exemptions, reproduction, distribution, public communication or transformation of this work are prohibited without permission of the copyright holder