Show simple item record

dc.contributorMarañón González, Rafael Carlos
dc.contributor.authorGiménez Cuevas, Pol
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II
dc.coverage.spatialeast=2.0078279078006744; north=41.570019493038195; name=Terrassa, Barcelona, Espanya
dc.date.accessioned2013-10-22T12:25:27Z
dc.date.available2013-10-22T12:25:27Z
dc.date.issued2013-07-18
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2099.1/19388
dc.description.abstractEl present document consisteix en el projecte final de carrera de l’alumne Pol Giménez Cuevas, i tracta sobre l’adaptació i canvi d’ús de l’edifici modernista “Acondicionamiento Tarrasense” a dependències municipals destinades als àmbits socials, culturals i esportius. Aquest projecte consta de dues parts molt diferenciades: la documentació escrita, elaborada en tres capítols en forma de memòries (Memòria històrica, Memòria descriptiva i Memòria Constructiva); i la documentació gràfica, que consta d’una revisió de l’estat actual de l’edifici en qüestió i una posterior adaptació proposada per l’autor d’aquest projecte. El títol del projecte inclou el nom en castellà de l’edifici perquè és el que apareix a la façana principal, però d’ara en davant i a tots els efectes, les al·lusions directes a l’edifici i per extensió l’entitat que representava, es faran en català, sent la traducció oficial: Condicionament Terrassenc. El Condicionament Terrassenc va ser un edifici que va esdevenir un símbol de la Terrassa de principis de segle XX, és per això que s’ha aprofundit en el context històric més que en altres apartats. De tot el complex original, format per l’edifici principal, un annex i quatre naus industrials, només s’ha treballat la proposta sobre les dues primeres parts per motius d’extensió i rellevància històrica. Així doncs, degut a que l’edifici principal i l’annex es troben separats per un pati de descàrrega d’uns vint metres de longitud, s’ha dotat d’una passarel·la a nivell de planta pis per tal d’afavorir la comunicació horitzontal entre aquestes plantes, fent d’aquesta manera més fluïda la comunicació entre edificis. També s’han instal·lat ascensors hidràulics a tots dos edificis amb capacitat per a deu persones, ja que el nou ús és de pública concurrència. El marc normatiu en el que es desenvolupa aquest projecte segueix les indicacions del Codi Tècnic de l’Edificació, la “Ley de Ordenación de la Edificación” i les pròpies dels elements comercials que s’han inclòs.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Composició arquitectònica
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Sistemes de representació arquitectònica
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
dc.subject.lcshArt nouveau (Architecture)
dc.subject.lcshHistoric preservation
dc.subject.lcshBuildings - Repair and reconstruction
dc.titleAdaptació i canvi d'ús de l'edifici " Acondicionamiento Tarrasense "
dc.typeMaster thesis (pre-Bologna period)
dc.subject.lemacArquitectura (Modernisme) -- Catalunya -- Terrassa
dc.subject.lemacPatrimoni històric
dc.subject.lemacEdificis -- Remodelació
dc.rights.accessOpen Access
dc.audience.educationlevelEstudis de primer/segon cicle
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Except where otherwise noted, content on this work is licensed under a Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain