Show simple item record

dc.contributorGarcía Rodríguez, Francisco Javier
dc.contributor.authorTostado Alonso, Laura
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II
dc.date.accessioned2013-02-04T12:05:13Z
dc.date.available2013-02-04T12:05:13Z
dc.date.issued2012-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2099.1/17009
dc.description.abstractEl projecte que s’exposa consisteix en dur a terme l’aixecament gràfic i el canvi d’us a escola de natura de la Masia Can Genis, aquesta edificació s’emplaça al terme municipal de Lliçà d’Amunt, comarca del Vallès oriental i província de Barcelona. Can Genis està composada de varies edificacions construïdes en diferents èpoques. Es troba l’edifici destinat actualment a vivenda, un porxo i un cobert sense ús de data 1869, construccions annexes a l’edifici principal de data 1929 i son d’us per a explotació animal i les altres construccions que es troben es desconeixen les dates i actualment no tenen un us definit. El solar on es troben les edificacions s’utilitza principalment per l’explotació agrícola. El canvi d’us de la masia requereix el replanteig dels espais interiors i exteriors per a satisfer les noves necessitats. En l’espai interior s’obren passos per enllaçar totes les construccions, s’amplia la superfície d’iluminació respectat l’estètica actual, s’aixeca una de les cobertes i es substitueix part dels forjats de l’edifici principal per la nova ubicació de les escales i l’ascensor. L’espai exterior també es replanteja i s’endreça tenint en compte l’ús que es donarà: agricultura, animal o d’oci. Al tractar-se d’una edificació antiga, l’aïllament tèrmic i acústic es escàs, per això es millora substituint les cobertes però mantenint la seva estructura, realitzant trasdossats i substituent la fusteria exterior. El canvi d’us també comporta el nou disseny de les instal·lacions d’aigua, energia solar tèrmica, electricitat, gas, sanejament, ventil·lació i extracció de fums i la gestió dels residus. Un aspecte important que ha marcat durant tot el projecte ha sigut mantenir l’estètica general exterior de la vivenda ja que es tracta d’una vivenda amb un regim de protecció i un altre aspecte a sigut, la utilització de materials sostenibles com ara la fusta.
dc.language.isoeng
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Sistemes de representació arquitectònica
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
dc.subject.lcshFacades
dc.subject.lcshHousing rehabilitation
dc.titleAixecament gràfic i canvi d'us a escola de natura de masia Can Genis
dc.typeBachelor thesis
dc.subject.lemacFaçanes -- Catalunya
dc.subject.lemacRehabilitació de l'habitatge
dc.rights.accessOpen Access
dc.audience.educationlevelGrau
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Except where otherwise noted, content on this work is licensed under a Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain