Show simple item record

dc.contributorBadia Serrahima, Ramon
dc.contributor.authorSegurana Sardà, Adrià
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II
dc.coverage.spatialeast=1.1231106519699097; north=41.14509709340954; name=43204 Reus, Tarragona, Espanya
dc.date.accessioned2011-05-26T11:37:24Z
dc.date.available2011-05-26T11:37:24Z
dc.date.issued2010-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2099.1/12008
dc.description.abstractTal i com diu el títol del projecte aquest treball és un seguiment de l’obra del nou Hospital Universitari Sant Joan de Reus situat a l’est de la ciutat, més concretament a la carretera de Bellisens. Aquest estudi es pot dividir en dues parts clarament diferenciables, la primera on s’explica de forma general la totalitat de l’obra, i la segona que té com a objecte la façana orientada al sud d’aquest hospital, que és on recau el major pes del treball. Degut a la magnitud de la construcció del nou hospital de Reus, m’ha sigut impossible realitzar un seguiment complert de tota l’obra, és per això que he decidit limitar aquest seguiment només a un element constructiu concret. He escollit la façana sud per que d’ençà el primer dia vaig trepitjar l’obra i vaig veure l’estructura inclinada que la havia de sustentar, hem va sorprendre moltíssim i hem vaig interessar ràpidament per ella; crec que és una de les parts més innovadores de l’hospital (si més no, la que més), ja que he vist molt poques façanes d’aquest tipus i molt difícilment se’m tornarà a presentar la oportunitat de gaudir i estudiar una façana així. Allò que fa interessant aquesta façana és la seva inclinació en dos trams i que cadascun d’aquests té una tipologia constructiva diferent, mentre que la part superior s’ha realitzat amb el sistema de façana ventilada, la part inferior s’ha solucionat amb un sistema de mur cortina. Així doncs, en el transcurs d’aquest projecte es podrà observar l’evolució que ha sofert la façana des de la seva fase de projecte, passant pel moment d’adjudicació d’aquestes feines (valorant les diferents opcions que es presenten) i acabant amb fase de construcció. Finalment tant sols queda destacar la manca d’informació del projecte executiu en la part que he estudiat més a fons, que ha obligat a definir-lo a mesura que s’avançava l’obra, així com els problemes amb els que s’han trobat les empreses subcontractades encarregades d’aquestes tasques. Això ha estat degut a una mala previsió prèvia al començament de l’obra, ja que si s’hagués definit completament des d’un principi, l’execució hagués estat molt més ràpida i efectiva fent les coses bé des de l’inici de les tasques, evitant així molts dels canvis que s’han anat produint durant la construcció de la façana que han provocat moltes preses; tot i que reconec que és impossible dominar tots els aspectes d’un projecte tan gran com aquest abans de començar les tasques de moviment de terres.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Gestió d'obres
dc.subject.lcshBuilding management
dc.titleSeguiment d'obra del nou Hospital Universitari Sant Joan de Reus
dc.typeBachelor thesis
dc.subject.lemacPràctica d'obra
dc.subject.lemacArquitectura -- Projectes -- PFG
dc.rights.accessOpen Access
dc.audience.educationlevelGrau
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
Except where otherwise noted, content on this work is licensed under a Creative Commons license : Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain