Show simple item record

dc.contributorBach, Jaume, 1943-
dc.contributorBosch Espelta, Josep
dc.contributorDíaz Gómez, César
dc.contributorGener, Josep M.
dc.contributor.authorGonzález Cenzano, Maria Victòria
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament de Projectes Arquitectònics
dc.coverage.spatialeast=2.1708405017852783; north=41.41429786831785; name=Recinte sanitari Sant Pau, 08041 Barcelona, Espanya
dc.date.accessioned2011-05-10T15:22:45Z
dc.date.available2011-05-10T15:22:45Z
dc.date.issued2009-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2099.1/11861
dc.description.abstractEl projecte s’emplaça a la finca de l’Institut Ravetllat-Pla ,dedicat a la recerca de remeis contra la tuberculosi,la qual ha observat impassible la urbanització del seu entorn,des dels agrícoles anys 30,passant per la densificació de l’etapa Porcioles,fins la dotació d’equipament actual. El procés deixà la finca aïllada del seu nou entorn,una gran plataforma verda,enclotada i elevada alhora,amb 20m de desnivell i vistes privilegiades de la ciutat. Es planteja un edifici plurifuncional, vinculat a l’Hospital de Sant Pau:un nou centre de recerca genètica amb un centre de dia per a malalts d’alzheimer, així com una residència per a investigadors vinguts d’arreu. La continuïtat de façana de les illes que envolten el jardí oblidat i la presència de l’edifici històric fan que s’opti per un edifici que ompli el buit i faciliti la connexió entre les dues cotes. Un edifici-parc per sobre del qual es generen recorreguts públics.Dos patis,l’un tancat-privat i l’altre,obert-públic(comunicació recorregut parc de les Aigües),donen llum a oficines i laboratoris. La coberta té zones inclinades enjardinades per mostrar el verd en alçat des de la plaça i així evitar l’impacte de l’edifici,a més de facilitar l’entrada de llum en passadissos. A les zones de voladís s’hi col•loquen làmines de silici amorf per a la producció d’energia elèctrica, estilitzant del cantell del forjat. Les façanes orientades a sud-est són una doble pell de vidre i lames orientables i replegables d’alumini,les façanes a nord,recorden el mur de contenció,més opaques i de revestiment continu d’estuc ventilat. Hi ha dos accessos,un a la cota inferior(metro-ronda)i un altre a la superior(bus-avinguda),connectats amb una peça-hall transversal al pendent que obre vistes a Barcelona i aporta llum als punts més foscos mitjançant lluernaris de geometria donada pels recorreguts de coberta,amb vidre solar transparent,que de nit són les lluminàries del parc .Un passadís en anell i tangent a aquesta peça transversal,dona accés als laboratoris. L’auditori pot funcionar independentment gràcies a un accés propi El projecte minimitza el moviment de terres ja que el mur de contenció és existent i l’edifici s’hi cenyeix omplint el buit. El sostre,degut a les geometries complexes que genera el parc de sobre,és de llosa massissa + pilars. A l’auditori es despengen jàsseres,degut a la llum de 12m. Els laboratoris estan dotats d’un conducte vertical de gran secció i que distribueix les instal•lacions a través de les espines de serveis de que disposen els taulells de treball de mida estàndard. Aquests grans conductes esdevenen lluminàries per al parc de coberta durant la nit.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Tipologies d'edificis
dc.subject.lcshResearch institutes -- Horta (Barcelona, Spain)
dc.titleCentre de recerca a la finca Ravetllat-Pla
dc.typeMaster thesis (pre-Bologna period)
dc.subject.lemacCentres d'investigació -- Horta-Guinardó (Barcelona, Catalunya : Barri)
dc.rights.accessOpen Access
dc.audience.educationlevelEstudis de primer/segon cicle
dc.audience.mediatorEscola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Except where otherwise noted, content on this work is licensed under a Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain