DSpace DSpace UPC
 English   Castellano   Català  

Treballs academics UPC >
Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona >
Arquitectura >

Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://hdl.handle.net/2099.1/8505

Arxiu Descripció MidaFormat
00_descripcio+entorn.pdfDescripció i entorn1,07 MBAdobe PDFVeure/Obrir
01_emplaçament.pdfEmplaçament4,93 MBAdobe PDFVeure/Obrir
02_planta_coberta.pdfPlanta coberta6 MBAdobe PDFVeure/Obrir
03_planta_6.5.pdfPlanta cota 6.50 m2,58 MBAdobe PDFVeure/Obrir
04_planta_1.5.pdfPlanta cota 1.50 m1,9 MBAdobe PDFVeure/Obrir
05_façanes.pdfFaçanes1,94 MBAdobe PDFVeure/Obrir
06_seccions1.pdfSeccions 12,59 MBAdobe PDFVeure/Obrir
07_seccions2.pdfSeccions 23,03 MBAdobe PDFVeure/Obrir
08_seccions3.pdfSeccions 32,81 MBAdobe PDFVeure/Obrir
09_detalls.pdfDetalls1,17 MBAdobe PDFVeure/Obrir
10_estructura1.pdfEstructura 11,94 MBAdobe PDFVeure/Obrir
11_estructura2.pdfEstructura 21,38 MBAdobe PDFVeure/Obrir
12_instalacions1.pdf Instal·lacions 12,22 MBAdobe PDFVeure/Obrir
13_instalacions2.pdfInstal·lacions 21,42 MBAdobe PDFVeure/Obrir

Títol: Club nàutic a Cala Canyet
Autor: Sotomayor Ruiz, Palma
Tutor/director/avaluador: Moya Ferrer, Lluís Veure Producció científica UPC; Roca Blanch, Estanislao Veure Producció científica UPC; Domingo Domingo, Carmen Veure Producció científica UPC; Torres Torres, Raimon Veure Producció científica UPC
Universitat: Universitat Politècnica de Catalunya
Càtedra /Departament: Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Projectes Arquitectònics
Matèries: Àrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Tipologies d'edificis
Sailing clubs -- Catalunya -- Santa Cristina d'Aro
Clubs nàutics -- Catalunya -- Santa Cristina d'Aro
Santa Cristina d'Aro (Catalunya)
Data: 2009
Tipus de document: Master thesis (pre-Bologna period)
Resum: DESCRIPCIÓ GENERAL Projecte per a les instal•lacions del club de vela lleugera de Cala canyet. EMPLAÇAMENT Cala Canyet, urbanització Rossamar, municipi de Santa Cristina d’Aro, Costa Brava. DESCRIPCIÓ I ENTORN Ens trobem a la Costa Brava, a la urbanització Rossamar, urbanització que penja de la carretera que uneix Tossa de Mar amb Sant Feliu de Guixols, i, com totes les urbanitzacions aparegudes a la costa, queden camuflades per les pinedes i alzines sureres de la zona. La entrada a la urbanització des de la carretera, es troba a 80m per sobre el nivell del mar i la via va baixant tot recte fins a mar, seguint la baixada de la riera. Com la resta d’urbanitzacions dels voltants, apareix a punts on s’aprofita el pla format per les rieres per assentar-se. Uns dels pocs llocs on el pendent topogràfic es menor al 20%. La costa de la urbanització és molt particular, ja que la visió terra-mar, no es la línia de l’horitzó que avarca tota la visió, sinó que aquesta nomes la podem entreveure a una escletxa que queda limitada per dos turons crespat i plens de pins. El solar no es un lloc verge, sinó que actualment existeix una petita edificació i una zona ballada i delimitada pel camí, amb unes instal•lacions esportives d’us privat(tennis, piscina i zona d’esbrajo) al seu interior. Actualment existeix el Club Nàutic Canyet, però no esta dotat d’instal•lacions i això fa que a l’explanada que queda entre el turo i la riera, es col•loquin les embarcacions de manera desendreçades i mal apilades. TRANSFORMACIÓ i PROJECTE El projecte proposa endressar i potenciar el paisatge, remarcant el perfil que dibuixen els dos turons sobre l’horitzó i remarcar l’escletxa de mar compresa entre aquests. El fet de que sigui l’ultim punt de la urbanització que arriba fins a mar ha portat a que el projecte mai sobresurt del nivell de terra, i no impedeix la visió del mar. Per dur-ho a terme, el projecte s’ensorra i contrasta la irregularitat del terreny amb la línia horitzontal de la coberta de la edificació. Les directrius del projecte venen marcades per dues visuals: la compresa entre els dos turons i la seva baixada a peu fins a la llengua de mar; la visual i pas de la riera que s’aprofita per al descens de les embarcacions. El camí que comunica les dues cales, ens donarà la alineació de la façana on es col•locarà el programa més públic. Pel que fa al canvi d'ús, es substitueixen activitats existents de tennis, piscines i zones d’esbarjo per unes activitats més pròpies de la costa. El programa del projecte esta estructurat en 3 nivells: la cota d’arribada(+10.5) on arriba la rampa que porta directa cap a mar o cap al del camí de ronda(+6.5); la cota del programa públic, alineant-se al camí de ronda. En aquesta cota es col•loca la seu, el bar, la administració i la cuina; la cota de platja(+1.5) on es troba el varador i les piscines(cota+1.5). S'aprofita la baixada suau i rectilinea de la riera per a crear una rampa d'acces per a la càrrega i descàrrega de les embarcacions desde la carretera.
URI: http://hdl.handle.net/2099.1/8505
Condicions d'accés: Open Access
Apareix a les col·leccions:Arquitectura
Comparteix:



SFX Query

Aquest ítem (excepte textos i imatges no creats per l'autor) està subjecte a una llicència de Creative Commons Llicència Creative Commons
Creative Commons

 

Valid XHTML 1.0! Programari DSpace Copyright © 2002-2004 MIT and Hewlett-Packard Comentaris
Universitat Politècnica de Catalunya. Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius