DSpace DSpace UPC
 English   Castellano   Català  

Treballs academics UPC >
Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona >
Arquitectura Tècnica >

Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://hdl.handle.net/2099.1/13598

Arxiu Descripció MidaFormat
MEMORIA I ANNEXOS.pdfMemòria, resum i annexos11,95 MBAdobe PDFVeure/Obrir
PLANOLS.pdfPlànols32,17 MBAdobe PDFVeure/Obrir

Títol: Adaptació i canvi d'us d'un antic magatzem de vi a equipament municipal de caracter cultural Carrer del Sol 26 situat a Vilafranca del Penedès
Autor: Zaballa Madrid, Ramon Ignacio
Tutor/director/avaluador: Marañón González, Rafael Carlos Veure Producció científica UPC
Universitat: Universitat Politècnica de Catalunya
Càtedra /Departament: Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II
Matèries: Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Patologies constructives
Buildings--Remodeling for other use
Buildings - Repair and reconstruction
Edificis -- Remodelació -- PFC
Rehabilitació de l'habitatge -- PFC
Data: jun-2011
Tipus de document: Master thesis (pre-Bologna period)
Resum: El cobriment de la via del ferrocarril a Vilafranca del Penedès, amb l’aportació d’una gran superfície per a equipaments d’ús públic, ha comportat un canvi important en la fesomia de la vila, alhora que ha creat necessitats per a la gestió urbanística municipal. Aquest treball projecta la rehabilitació d’un antic magatzem modernista catalogat i actualment en desús i el transforma en equipament públic. Aquesta rehabilitació i transformació té per objectiu proporcionar nous equipaments tant per als serveis municipals com per a la població en general. La proximitat de l’edifici a les estacions de rodalies i d’autobusos aconsella encabir en un mateix indret els serveis municipals d’urbanisme, una sala d’exposicions sobre els projectes urbans de ciutat i un punt d’acollida als visitants de la vila. L’edifici pot esdevenir un punt d’entrada i de coneixement a la ciutat. Aquesta rehabilitació respecta la morfologia de l’edifici. La introducció de modificacions es fa amb la clara voluntat de millorar les condicions de confort en general i les prestacions als usuaris. Els equipaments que es contemplen són necessaris i d’interès per a la vila. La centralització dels tots serveis tècnics d’urbanisme, la possibilitat de disposar d’un espai que sigui aparador dels projectes de ciutat, i realitzar una bona acollida als visitants són demandes efectuades per diferents col·lectius que veuen amb bons ulls les potencialitats d’aquest projecte. Per acabar, el projecte contempla una proposta d’urbanització de l’entorn proper en espais diferenciats que pretén fer més visible el resultat final, així com crear un efecte crida als possibles usuaris i visitants. Finalment, esmentar que el projecte està format per la següent estructura documental: Memòria, Annexes i Plànols.
URI: http://hdl.handle.net/2099.1/13598
Condicions d'accés: Open Access
Apareix a les col·leccions:Arquitectura Tècnica
Comparteix:



SFX Query

Aquest ítem (excepte textos i imatges no creats per l'autor) està subjecte a una llicència de Creative Commons Llicència Creative Commons
Creative Commons

 

Valid XHTML 1.0! Programari DSpace Copyright © 2002-2004 MIT and Hewlett-Packard Comentaris
Universitat Politècnica de Catalunya. Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius