DSpace DSpace UPC
 English   Castellano   Català  

Treballs academics UPC >
Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona >
Arquitectura >

Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://hdl.handle.net/2099.1/11861

Arxiu Descripció MidaFormat
01-Situació.pdfSituació4,13 MBAdobe PDFVeure/Obrir
02-Emplaçament.pdfEmplaçament28,88 MBAdobe PDFVeure/Obrir
03-Estat Actual Edifici Històric.pdfEstat actual edifici històric1,03 MBAdobe PDFVeure/Obrir
04-Coberta_Urbanització.pdfCoberta_Urbanització38,99 MBAdobe PDFVeure/Obrir
05-Planta Soterrani-1_-2_Secció General.pdfPlanta soterrani-1_-2_Secció general1,66 MBAdobe PDFVeure/Obrir
06-Planta Baixa_Secció longitudinal 1.pdfPlanta baixa_Secció longitudinal 11,61 MBAdobe PDFVeure/Obrir
07-Planta Primera_Secció longitudinal 2.pdfPlanta primera_Secció longitudinal 216,72 MBAdobe PDFVeure/Obrir
08-Planta Segona_Secció longitudinal 3.pdfPlanta segona_Secció longitudinal 321,07 MBAdobe PDFVeure/Obrir
09-Planta Tercera_Secció transversal 1.pdfPlanta tercera_Secció transversal 119,47 MBAdobe PDFVeure/Obrir
10-Seccions transversals 2 i 3.pdfSeccions transversals 2 i 3177 kBAdobe PDFVeure/Obrir
11-Secció transversal 4-fugada.pdfSecció transversal 4-fugada159,55 kBAdobe PDFVeure/Obrir
12-Planta Coberta_Alçat.pdfPlanta coberta_Alçat8,79 MBAdobe PDFVeure/Obrir
13-Residència i Zona Seminaris.pdfResidència i zona seminaris1,1 MBAdobe PDFVeure/Obrir
14-Detalls Constructius 1.pdfDetalls constructius 11,66 MBAdobe PDFVeure/Obrir
15-Detalls Constructius 2.pdfDetalls constructius 21,23 MBAdobe PDFVeure/Obrir
16-Detalls Constructius 3.pdfDetalls constructius 3836,45 kBAdobe PDFVeure/Obrir
17-Estructura 1.pdfEstructura 11,41 MBAdobe PDFVeure/Obrir
18-Estructura 2.pdfEstructura 21,06 MBAdobe PDFVeure/Obrir
19-Installacions 1_fontaneria.pdfInstal·lacions 1_Fontaneria939,27 kBAdobe PDFVeure/Obrir
20-Installacions 2_illuminació.pdfInstal·lacions 2_Il·luminació714,58 kBAdobe PDFVeure/Obrir
21-Installacions 3_gas-sanejament.pdfInstal·lacions 3_Gas_Sanejament962,02 kBAdobe PDFVeure/Obrir
22-Installacions 4_incendis-esquema clima.pdfInstal·lacions 4_Incendis_Esquema clima5,42 MBAdobe PDFVeure/Obrir
23-Installacions 5_clima.pdfInstal·lacions 5_Clima854,02 kBAdobe PDFVeure/Obrir
24-Vistes Plaça.pdfVistes plaça17,18 MBAdobe PDFVeure/Obrir
25-Vistes Parc.pdfVistes parc14,17 MBAdobe PDFVeure/Obrir
26-Vistes Mirador.pdfVistes mirador15,13 MBAdobe PDFVeure/Obrir
27-Laboratoris.pdfLaboratoris12,87 MBAdobe PDFVeure/Obrir
28-Accés inferior_Foyer.pdfAccés inferior_foyer10,09 MBAdobe PDFVeure/Obrir
29-Passera interior.pdfPassera interior7,46 MBAdobe PDFVeure/Obrir
30-Maqueta.pdfMaqueta18,83 MBAdobe PDFVeure/Obrir
31-Maqueta desmuntada.pdfMaqueta desmuntada15,81 MBAdobe PDFVeure/Obrir
32-Panell Resum.pdfPanell resum36,86 MBAdobe PDFVeure/Obrir
Centre de Recerca al Guinardó-BCN_MVictoria González Cenzano_Aula Bach.pdfCentre de Recerca al Guinardó-BCN_MVictoria González Cenzano_Aula Bach307,1 MBAdobe PDFVeure/Obrir

Títol: Centre de recerca a la finca Ravetllat-Pla
Autor: González Cenzano, Maria Victòria
Tutor/director/avaluador: Bach, Jaume, 1943-; Bosch Espelta, Josep Veure Producció científica UPC; Díaz Gómez, César Veure Producció científica UPC; Gener, Josep M.
Universitat: Universitat Politècnica de Catalunya
Càtedra /Departament: Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Projectes Arquitectònics
Matèries: Àrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Tipologies d'edificis
Research institutes -- Horta (Barcelona, Spain)
Centres d'investigació -- Horta-Guinardó (Barcelona, Catalunya : Barri)
Data: oct-2009
Tipus de document: Master thesis (pre-Bologna period)
Resum: El projecte s’emplaça a la finca de l’Institut Ravetllat-Pla ,dedicat a la recerca de remeis contra la tuberculosi,la qual ha observat impassible la urbanització del seu entorn,des dels agrícoles anys 30,passant per la densificació de l’etapa Porcioles,fins la dotació d’equipament actual. El procés deixà la finca aïllada del seu nou entorn,una gran plataforma verda,enclotada i elevada alhora,amb 20m de desnivell i vistes privilegiades de la ciutat. Es planteja un edifici plurifuncional, vinculat a l’Hospital de Sant Pau:un nou centre de recerca genètica amb un centre de dia per a malalts d’alzheimer, així com una residència per a investigadors vinguts d’arreu. La continuïtat de façana de les illes que envolten el jardí oblidat i la presència de l’edifici històric fan que s’opti per un edifici que ompli el buit i faciliti la connexió entre les dues cotes. Un edifici-parc per sobre del qual es generen recorreguts públics.Dos patis,l’un tancat-privat i l’altre,obert-públic(comunicació recorregut parc de les Aigües),donen llum a oficines i laboratoris. La coberta té zones inclinades enjardinades per mostrar el verd en alçat des de la plaça i així evitar l’impacte de l’edifici,a més de facilitar l’entrada de llum en passadissos. A les zones de voladís s’hi col•loquen làmines de silici amorf per a la producció d’energia elèctrica, estilitzant del cantell del forjat. Les façanes orientades a sud-est són una doble pell de vidre i lames orientables i replegables d’alumini,les façanes a nord,recorden el mur de contenció,més opaques i de revestiment continu d’estuc ventilat. Hi ha dos accessos,un a la cota inferior(metro-ronda)i un altre a la superior(bus-avinguda),connectats amb una peça-hall transversal al pendent que obre vistes a Barcelona i aporta llum als punts més foscos mitjançant lluernaris de geometria donada pels recorreguts de coberta,amb vidre solar transparent,que de nit són les lluminàries del parc .Un passadís en anell i tangent a aquesta peça transversal,dona accés als laboratoris. L’auditori pot funcionar independentment gràcies a un accés propi El projecte minimitza el moviment de terres ja que el mur de contenció és existent i l’edifici s’hi cenyeix omplint el buit. El sostre,degut a les geometries complexes que genera el parc de sobre,és de llosa massissa + pilars. A l’auditori es despengen jàsseres,degut a la llum de 12m. Els laboratoris estan dotats d’un conducte vertical de gran secció i que distribueix les instal•lacions a través de les espines de serveis de que disposen els taulells de treball de mida estàndard. Aquests grans conductes esdevenen lluminàries per al parc de coberta durant la nit.
URI: http://hdl.handle.net/2099.1/11861
Condicions d'accés: Open Access
Apareix a les col·leccions:Arquitectura
Comparteix:



SFX Query

Aquest ítem (excepte textos i imatges no creats per l'autor) està subjecte a una llicència de Creative Commons Llicència Creative Commons
Creative Commons

 

Valid XHTML 1.0! Programari DSpace Copyright © 2002-2004 MIT and Hewlett-Packard Comentaris
Universitat Politècnica de Catalunya. Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius