DSpace DSpace UPC
 English   Castellano   Català  

Treballs academics UPC >
Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona >
Arquitectura Tècnica >

Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://hdl.handle.net/2099.1/10085

Arxiu Descripció MidaFormat
Memòria PFC.pdf2,04 MBAdobe PDFVeure/Obrir
Plànols.pdf12,33 MBAdobe PDFVeure/Obrir

Títol: Adaptació i canvi d'ús de la casa Ademà a hotel-restaurant : Viella, Vall d'Aran
Autor: Santamaría Navarro, Javier
Tutor/director/avaluador: Marañón González, Rafael Carlos Veure Producció científica UPC
Universitat: Universitat Politècnica de Catalunya
Càtedra /Departament: Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II
Matèries: Àrees temàtiques de la UPC::Edificació
Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
Buildings - Repair and reconstruction
Buildings--Remodeling for other use
Edificis -- Remodelació -- Catalunya
Conversió d'edificis -- Catalunya
Data: 2010
Tipus de document: Master thesis (pre-Bologna period)
Resum: Aquest projecte té l’objectiu principal d’adaptar una antiga casa aranesa situada a Viella (Vall d’Aran) amb intenció de, conservant l’estructura básica del conjunt , oferir al públic un complex hotel-restaurant situat en un entorn únic. Degut a l’antiguitat de la casa (1924), les autoritats competents no disposaven dels plànols originals de la seva construcció, de tal manera que s’ha dut a terme un aixecament in situ de tot el conjunt arquitectònic per a un posterior estudi, adaptació i canvia d’ús. Un cop realitzat l’aixecament s’ha procedit a l’estudi de les possibles adaptacions que s’haurien de dur a terme per al nomenat canvi d’ús a complex hotel-restaurant. Els dos edificis principals del conjunt s’han mantingut intactes en façana i s’hi ha redistribuit l’interior per a possibilitar un bon funcionament com a allotjament turístic. Els edificis interiors han estat ampliats en perímetre i alçada per la necessitat d’ampliar la ocupació i donar un bon rendiment econòmic al hotel. Per a la elaboració d’aquest treball s’han tingut en compte tant les normatives d’habitabilitat i accessabilitat com els diferents apartats del CTE. Els plànols resultants d’aquest procés s’han dibuixat partint de la idea de fer un hotel de 2 estrelles, així que tots els serveis oferts junt amb les superfícies útils de tots els seus espais s’han confeccionat complint unes taules incloses a la normativa hotelera de Catalunya TIC/313/2003. S’han tingut en compte les normatives existents d’habitabilitat, ecoeficencia, seguretat, salubritat i tècniques. El resultat final d’aquest projecte inclou plànols amb l’estat actual de la casa i l’esmentada actuació projectada tant en interiors com en exteriors que inclourà plànols detallats de tots els aspectes necessaris per a entendre el funcionament del conjunt.
URI: http://hdl.handle.net/2099.1/10085
Condicions d'accés: Open Access
Apareix a les col·leccions:Arquitectura Tècnica
Comparteix:



SFX Query

Aquest ítem (excepte textos i imatges no creats per l'autor) està subjecte a una llicència de Creative Commons Llicència Creative Commons
Creative Commons

 

Valid XHTML 1.0! Programari DSpace Copyright © 2002-2004 MIT and Hewlett-Packard Comentaris
Universitat Politècnica de Catalunya. Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius