Mostra el registre d'ítem simple

dc.contributorBachs Folch, Jacinto
dc.contributor.authorMuñoz Peñalba, Raquel
dc.contributor.otherUniversitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II
dc.coverage.spatialeast=1.5839731693267822; north=41.496854106760296; name=08779 La Llacuna, Barcelona, Espanya
dc.date.accessioned2009-07-30T11:49:17Z
dc.date.available2009-07-30T11:49:17Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2099.1/7283
dc.description.abstractEls objectius principals del projecte es centren la realització de l’aixecament de plànols de l’edifici, ja que no es disposa de cap tipus de documentació gràfica sobre la que poder treballar, fer un estudi de les lesions existents i finalment realitzar una proposta de rehabilitació i ampliació que es desenvolupa en els següents punts: - Actuacions per resoldre les lesions que afecten l’edifici. - Redistribució de l’espai interior. - Ampliació de l’edifici principal. - Renovació de les instal·lacions. - Incorporació d’aspectes mediambientals. Amb aquesta proposta es pretenen donar unes directrius bàsiques per tal de transformar el que havia estat una masia de pagès en un habitatge de cap de setmana i estiueig. Per això es replantegen els espais en funció de les noves necessitats i es recuperen alguns d’aquells espais que han perdut la seva funcionalitat amb el pas del temps. Amb l’ampliació, a part d’aportar més superfície al conjunt, es vol donar connexió entre el volum principal de la masia i el terreny antigament destinat a cultiu i que actualment es troba en desús. Des del punt de vista estructural, es planteja la substitució dels forjats més malmesos i s’incorporaren reforços en aquells forjats que es puguin aprofitar. Els nous forjats es realitzaran amb materials actuals incorporant elements que ens permetin preservar l’aspecte rústic a l’interior de la masia. L’ adaptació d’una construcció antiga als criteris de disseny i confort actuals fa que es replantegin els tancaments de l’edifici. Així, a partir de l’estat actual, s’afegeixen aïllaments, es reforcen els tancaments, s’amplien o es creen noves obertures a les façanes i es substitueixen les fusteries per unes que aportin millors prestacions. Finalment s’obté una nova envolvent de l’edifici que, mantenint l’estil original de la masia, respon a les necessitats d’una edificació actual. Des d’un punt de vista global, es tracta de retornar a l’edifici les prestacions perdudes al llarg del temps adaptant-lo als requeriments actuals, i d’altra banda consolidar la imatge original del conjunt de la masia alhora que s’introdueixen nous espais.
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Politècnica de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
dc.subjectÀrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Sistemes de representació arquitectònica
dc.subject.lcshBuilding--Repair and reconstruction
dc.subject.lcshArchitectural drawing
dc.titleAixecament i proposta de rehabilitació de la masia "Can Miquel del Toi"
dc.typeMaster thesis (pre-Bologna period)
dc.subject.lemacAixecament arquitectònic -- Catalunya -- Barcelona
dc.subject.lemacEdificis -- Remodelació -- Catalunya -- Barcelona
dc.subject.lemacPatrimoni històric -- Catalunya -- Barcelona
dc.rights.accessOpen Access
dc.audience.educationlevelEstudis de primer/segon cicle
dc.audience.mediatorEscola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona
 Find Full text

Fitxers d'aquest items

Thumbnail
Thumbnail

Aquest ítem apareix a les col·leccions següents

Mostra el registre d'ítem simple

Llevat que s'hi indiqui el contrari, els continguts d'aquesta obra estan subjectes a la llicència de Creative Commons: Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya