DSpace DSpace UPC
 Català   Castellano   English  

E-prints UPC >
Urbanisme >
UOT - Departament d'Urbanisme i Ordenació del Territori >
Concursos d'arquitectura i urbanisme >

Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://hdl.handle.net/2117/205

Arxiu Descripció MidaFormat
Informe_concursos.pdfInforme sobre el projecte86,33 kBAdobe PDFThumbnail
Veure/Obrir
curr lamina1a3.pdf5,54 MBAdobe PDFThumbnail
Veure/Obrir
curr lamina2a3.pdf5,35 MBAdobe PDFThumbnail
Veure/Obrir

Títol: In & Out – 180 habitatges per a gent jove i gent gran Camí Antic de València al Poblenou
Autor: Bartumeus Ferré, Sara Veure Producció científica UPC
Altres autors: Renau, Anna
Data: 10-mar-2004
Tipus de document: Working paper
Resum: Estratègies d’ordenació: L’ordenació proposada vol recollir la hibridesa i complexitat d’espais típica del Poble Nou. Caracteritzat pels espais lliures de mida intermèdia –a cavall entre els dels teixits i els del eixamples – i per la riquesa en les seves articulacions (mitjançant passatges, a través d’edificis,…) ; per la permeabilitat cap a l’interior de l’illa: la connexió dels buits interiors amb els carrers i espais públics annexes o per la variabilitat del gra edificat. És per això que l’edificació no s’entén com una sèrie de blocs aïllats sinó que està concebuda com una gran peça articulada, amb una alçada constant en el volum a carrer i una lleugera variabilitat volumètrica en altura en els diferents volums interiors de igual mòdul i de gra menor, homòleg al del seu context urbà més pròxim. És essencial al projecte la definició de l’espai buit interior de l’illa en relació als habitatges, i la seva relació –a una escala major- amb els espais lliures de l’entorn. L’ordenació proposada configura dos paisatges diferents: un pati més urbà, delimitat en planta baixa per un equipament del barri i al que s’hi aboquen els habitatges per a joves i un altre més tranquil i més tou, un jardí per als més grans, accessible des del carrer i des de l’espai públic contigu El volum més llarg afegeix una nova inflexió a les que ja té el carrer, ampliant-lo amb un espai amb funció de vestíbul i recuperant així, a partir d’una traça parcel•laria històrica, la direcció de l’Eixample. Els diferents volums es relacionen/articulen mitjançant corredors i espais col•lectius de distintes mesures i qualitats. Espais de relació, de dimensió variable, en diferents situacions relatives –respecte al ple, al sòl- i amb distints caràcters, que van del privat al públic...passant pel col•lectiu. Les galeries i els corredors d'accés als habitatges, protagonistes d'aquests espais híbrids (privats-semiprivats-col•lectius/ interiors-exteriors/ tancats-oberts), es converteixen gràcies a la flexibilitat en el tancament de la unitat d'habitació en espais d'intercanvi, on la variabilitat en l'ús permet diferents apropiacions de l'espai col•lectiu. La superposició en altura d'aquests espais funciona com una estructura lleugera adossada a la façana, és una epidermis complexa amb aparença de bastida. L’edificació té la voluntat de tancar-se a carrer amb una façana poc perforada, que llisca indiferent al carrer, i d’obrir-se a l’interior de l’illa, a sud, on es torna complexa, amb successives pells i tamisos...
URI: http://hdl.handle.net/2117/205
Apareix a les col·leccions:UOT - Departament d'Urbanisme i Ordenació del Territori. Concursos d'arquitectura i urbanisme
UOT - Departament d'Urbanisme i Ordenació del Territori. Working papers
Comparteix:


Stats Mostra les estadístiques d'aquest ítem

SFX Query

Aquest ítem (excepte textos i imatges no creats per l'autor) està subjecte a una llicència de Creative Commons Llicència Creative Commons
Creative Commons

 

Valid XHTML 1.0! Programari DSpace Copyright © 2002-2004 MIT and Hewlett-Packard Comentaris
Universitat Politècnica de Catalunya. Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius